Biografia

Juha Simola, ruskeasilmäinen, rehdisti suomalainen mies syntyi Aila ja Veikko Simolan perheeseen 18.05.-65 Karinaisissa.

Musiikinopiskelun Juha aloitti 10-vuotiaana käymällä kerran viikossa Helsingissä Lasse Pihlajamaan Harmonikkakoulussa Lippo Loposen oppilaana. Opinnot jatkuivat myöhemmin Turussa Keijo Lounan oppilaana.

Noin 10 vuotta Juha opiskeli harmonikan soittoa saavuttaen Varsinais-Suomen Harmonikkakilpailussa 16-vuotiaana kolmannen, 17-vuotiaana ensimmäisen ja 18-vuotiaana myös ensimmäisen palkinnon.

Vuosina 1982 ja -83 Juha edusti Loimaan Ammattikoulua Suomen ammattikoulujen välisissä kilpailuissa ja voitti harmonikansoiton mestaruuden molempina vuosina.

Vuonna 1994 laulu alkoi kiinnostaa Juhaa. Turun Seudun Musiikkiopistossa hän opiskeli ensin Ulla Ståhl-Grapesin johdolla ja sittemmin oopperalaulaja Heikki Toivasen oppilaana. Vuodesta 2000 Juha on siirtynyt taiteilija, oopperalaulaja Tamara Lundin oppilaaksi.

Myös Kuorolaulu on kiinnostanut taiteilijaamme. Kirkkokuoroon hän liittyi 18-vuotiaana ja vuonna 1998 Juha oli mukana Turun Oopperakuorossa, jolloin esitettiin Giuseppe Verdin vaativa oopperateos Trubaduuri.

Vuonna 1985 Juha perusti oman tanssiorkesterin, jossa hän sekä laulaa että soittaa harmonikkaa.

Juha on ollut mukana Tangomarkkinoiden kuninkuuskisoissa Raisiossa, jossa hän vuonna 2001 selviytyi 10 parhaan joukkoon. Myös tänä vuonna Juha valittiin laulamaan Raisiossa. Tähtäimessä hänellä on tietenkin Seinäjoki ja mahdollisimman hyvä sijoittuminen tangokilpailuissa.

Juhan päivänä 24.06.2002 julkaistiin Juhan ensimmäinen oma äänite CD-single Rakkauden valtatie. Hyvä vastaanotto antoi uskallusta enempään ja nyt ilmestynyt pitkäsoitto RAKASTUTAAN ja Juhan pitkäaikaisen unelman täyttymys.  Kappalevalinta oli äärettömän vaikeaa. Nyt tarvittiin malttia ja tuntuu, että se kannatti.
Juhan albumi on mielenkiintoinen kokoelma tanssimusiikkia, jossa tunnetilat vaihtelevat; on reipasta menoa ja cha cha cha:ta, utuista häävalssia ja rohkeaa rokkarimeininkiä. Kappaleet on tarkoituksella myös valittu niin, että Juhan laulullinen osaaminen pääsee esille. Emmerich Kálmánin säveltämä operettitango HURMAAVA NAINEN esim. vaatii onnistuakseen esittäjältä hyvää tekniikkaa.

Vanhan sukutilan Juha on ottanut vuonna 1995 hoitaakseen. Kotipihan upeasti kukkivat erilaiset ruusulajikkeet kertovat miehen viehtymyksestä ruusuihin.

Kesäisin Juha harrastaa pyöräilyä ja kävelyä. Talvisin hän ehtii harrastaa hiihtoa. Juha tietää, että oikean äänenkäytön lisäksi laulamiseen tarvitaan erinomainen fysiikka ja myös runsaasti lepoa. Syksyisin Juha on intohimoinen metsän kulkija. Hänen harrastuksensa ovat sienet, joista mieluisimmiksi hän mainitsee kanttarellit ja suppilovahverot.

 - Tamara Lund -